Statele Unite au confirmat că au efectuat un raid aerian în cursul nopţii, la ora 2.15. „Bombardamentul a vizat persoane care ameninţau forţele coaliţiei. Este posibil ca raidul să fi provocat daune colaterale la o unitate medicală”, a declarat colonelul Brian Tribus, un purtător de cuvânt militar american, precizând că a fost declanşată o investigaţie în acest caz.
„Centrul medical al organizaţiei Medici Fără Frontiere din Kunduz a fost bombardat de mai multe ori şi este distrus”, a comunicat asociaţia umanitară, citată de ziarul Le Monde.
Bombardamentul s-a soldat cu cel puţin nouă morţi, iar 30 de angajaţi ai organizaţiei sunt în continuare dispăruţi.
În momentul raidurilor aeriene, în spitalul din Kunduz erau 105 pacienţi şi 80 de angajaţi, afgani şi străini.
Organizaţia umanitară a comunicat că bombardamentul a distrus un spital din oraşul Kunduz, unde armata afgană este implicată în confruntări cu insurgenţii talibani. „Suntem şocaţi de acest atac, de uciderea angajaţilor şi pacienţilor la Kunduz”, a declarat Bart Janseens, directorul spitalului gestionat de Medici fără Frontiere.
Pe 10 iulie, zece militari afgani au fost „victime colaterale” ale unui raid aerian american efectuat în provincia Logar, în estul Afganistanului.
Un raid american a distrus din eroare un spital al organizaţiei Medici fără Frontiere din Afganistan. Cel puţin nouă persoane au murit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu